Seedorf krijgt hoogste Surinaamse onderscheiding van Bouterse

Clarence Seedorf heeft uit handen van de Surinaamse president Desi Bouterse het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster ontvangen. Het is de hoogste onderscheiding die een burger in Suriname kan krijgen.

Seedorf ontving deze onderscheiding vanwege zijn succesvolle voetbalcarrière, maar vooral voor zijn bijdrage aan sociale projecten in Suriname en de rest van de wereld. 

Bouterse zei er trots op te zijn dat Seedorf overal in de wereld vertelt over zijn Surinaamse roots. Daarnaast noemde de president de 87-voudig international 'een grote zoon van Suriname'.

Seedorf is voor een driedaags bezoek in Suriname met als belangrijkste doel zaken te doen. Hij heeft Braziliaanse en Italiaanse investeerders warm gemaakt om in het Zuid-Amerikaanse land te investeren.

Met de regering praat hij deze dagen over de mogelijkheden. Op die manier wil hij Suriname verder helpen ontwikkelen, zei hij in zijn dankwoord.

"Ik ben een idealist, maar dat is niet altijd makkelijk in deze wereld met grote ego’s. Suriname heeft veel talent en mogelijkheden. Maar er moet ook geld verdiend worden zodat we daarmee de dingen kunnen doen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling'', aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan.

NUwerk

Tip de redactie