Algerijnse bond legt voetbal stil na dood Ebosse

De Algerijnse voetbalbond (FAF) heeft alle wedstrijden in het Afrikaanse land van komend weekeinde opgeschort vanwege de dood van Albert Ebosse. 

De Kameroense spits van JS Kabylie overleed zaterdag nadat hij werd getroffen door een voorwerp dat vanuit het publiek werd gegooid na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen USM Alger. 

De FAF stelt dat deze annulering uit respect voor Ebosse is. De maatregel is ook bedoeld als signaal dat het geweld in de stadions een halt moet worden toegeroepen, zo meldde de bond maandag op de website.

Daarnaast heeft de bond honderdduizend euro aan de familie geschonken. Daarnaast zullen alle spelers van zijn ploeg, JS Kabylie, een maandsalaris doneren.

Volgens de Afrikaanse bond (CAF) is er een politieonderzoek gestart. "We verwachten sancties na deze ongelooflijke daad van agressie", zo zegt Issa Hayatou, de voorzitter van de CAF. 

Ebosse kwam in het verleden zes keer uit voor de nationale ploeg van Kameroen. Hij werd vorig seizoen nog topscorer van de Algerijnse Ligue 1.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie