Feyenoord versterkt zich definitief met Jens Toornstra

Feyenoord heeft maandag de komst van Jens Toornstra bevestigd. De 25-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht.

De Domstedelingen maakten enkele dagen terug al bekend dat er een akkoord was bereikt met Feyenoord over de transfersom.

De overgang werd daarna snel afgerond. Toornstra tekende maandag voor vier jaar na het ondergaan van een medische keuring.

"Ik ben heel trots om voor zo'n grote en mooie club te mogen spelen", zegt Toornstra op de website van Feyenoord. 

"De overgang naar Feyenoord komt op een goed moment voor mij, ik was toe aan een stap hogerop. Feyenoord is bovendien van jongs af aan mijn club. Ik heb heel veel zin om hier aan de slag te gaan."

Allrounder

Technisch Martin van Geel van Feyenoord omschrijft Toornstra als een allrounder.

"Bovendien kan hij dankzij zijn traptechniek van toegevoegde waarde zijn in dode spelsituaties. Hij is een speler die past bij Feyenoord, zowel qua mentaliteit als qua voetballend vermogen. We hebben er veel vertrouwen in dat Toornstra zich bij ons nog verder kan ontwikkelen." 

De tweevoudig international stond sinds januari 2013 onder contract bij FC Utrecht, dat hem destijds overnam van ADO Den Haag.

In totaal werkte Toornstra 152 eredivisieduels af, waarin hij 29 keer tot scoren kwam. Zondag zag de middenvelder vanaf de tribune in De Kuip hoe zijn oude club met 2-1 won van zijn nieuwe club.

Transfers

Eerder deze transferperiode versterkte Feyenoord zich al met Colin Kazim-Richards, Bilal Basaçikoglu, Khalid Boulahrouz, Warner Hahn en Luke Wilkshire.

De Rotterdammers zagen daarentegen basisspelers Stefan de Vrij, Graziano Pellè, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat vertrekken.

Jordy Clasie sloot zondag na het duel met FC Utrecht een vertrek niet uit. De international staat in de belangstelling van FC Porto, dat zich deze week hoopt te plaatsen voor de lucratieve Champions League.

Volg het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult | Alle afgeronde transfers in de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie