Van Gaal baalt van zwakke competitiestart United

Louis van Gaal had zich zijn start bij Manchester United anders voorgesteld. Na twee speelrondes bezetten de 'Red Devils' slechts de dertiende plaats in de Premier League.

"We hebben nog maar één punt, dat is niet goed genoeg voor Manchester United", constateert de 63-jarige Nederlander in lokale media na het 1-1 gelijkspel tegen Sunderland van zondag.

"Het is wel duidelijk dat we nog veel werk moeten verzetten. De spelers waren heel teleurgesteld omdat we allemaal dachten dat we zouden winnen."

Volgens Van Gaal waren zijn spelers nog aangeslagen na de 2-1 thuisnederlaag bij de ouverture tegen Swansea City.

"Tijdens de tournee door de Verenigde Staten speelden we met veel meer vertrouwen. De wedstrijd tegen Swansea City heeft dat allemaal veranderd."

Van Gaal weet niet hoeveel tijd hij nodig heeft om de situatie te veranderen. "Dat weet je nooit. Eén ding staat vast: het vertrouwen keert snel terug bij een overwinning."

Zaterdag vervolgt de nummer zeven van het voorbije Premier League-seizoen de competitie met een uitwedstrijd tegen Burnley.

Aankopen

De verwachting is dat United voor het verstrijken van de transferdeadline komende week nog een aantal spelers contracteert.

Angel Di Maria ondergaat mogelijk maandag of dinsdag al een medische keuring in Manchester. United zou met Real Madrid al akkoord zijn over een transfersom.

Eerder deze transferperiode haalde United al Ander Herrera, Luke Shaw en Marcos Rojo. Al deze aanwinsten waren zondag om uiteenlopende redenen niet inzetbaar.

Bekijk de stand in de Premier League

NUwerk

Tip de redactie