Zivkovic voor drie duels geschorst na rode kaart bij Jong Ajax

Richairo Zivkovic zal nog even moeten wachten op zijn debuut in Ajax 1. De bijna 18-jarige spits is vanwege een rode kaart in een duel van Jong Ajax voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Dat maakte de KNVB maandag bekend.

De deze zomer van FC Groningen overgekomen Zivkovic werd vrijdag in de Jupiler League-wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Volendam (5-0 winst voor Volendam) in de tweede helft uit het veld gestuurd wegens het trappen van Ludcinio Marengo.

Het tweede team van de landskampioen stond toen al met 4-0 achter en zou uiteindelijk met 5-0 verliezen.

Omdat de schorsing geldt voor wedstrijden van Jong Ajax, is Zivkovic vanaf 16 september weer speelgerechtigd. Ajax speelt op 21 september de Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord.

Leeuwenburgh

De in Assen geboren aanvaller speelde nog niet voor het eerste van de Amsterdammers. Voorlopig moet hij Kolbeinn Sigthorsson en Arek Milik voor zich dulden voor de spitspositie.

Jong Ajax speelt maandagavond om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen Achilles '29. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam moet dan ook Peter Leeuwenburgh, die één wedstrijd schorsing kreeg voor zijn rode kaart tegen Volendam.

Tip de redactie