Minderhoud brengt WK-medaille in zicht voor dressuurploeg

Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud heeft de Nederlandse equipe op koers van een medaille gebracht bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen.

De 40-jarige Harskamper legde maandag in de landenwedstrijd op zijn paard Glock's Johnson een proef af die de jury waardeerde met de tot dan toe op een na hoogste score van 74,357 procent.

Hij deed het net iets beter dan landgenoot en debutant Diederik van Silfhout (Arlando), die 's ochtends tot een score van 73,414 procent kwam.

De scores van Minderhoud en Van Silfhout zijn voorlopig goed voor de tweede plaats in de tussenstand. Alleen het favoriete Duitsland staat er beter voor na de proeven van Kristina Sprehe (Desperados/78,814) en Fabienne Lütkemeier (Dagostini/73,588).

De prijzen worden dinsdag verdeeld, als Edward Gal (Glock's Voice) en Adelinde Cornelissen (Parzival) hun proef rijden. De formatie van bondscoach Wim Ernes verdedigt de wereldtitel.

Spanning

De Nederlandse ploeg is niet op volle sterkte afgereisd naar Normandië. Van Silfhout vervangt Daniëlle Heijkoop, die door een blessure van haar paard Kingsley Siro moest afzeggen. Gal moet vanwege een kwetsuur van zijn eerste paard Undercover starten met Glock's Voice.

Van Silfhout was "dik tevreden" met zijn debuut op een WK, zo vertelde hij op de website van de hippische sportbond KNHS. ''Ik had de juiste spanning en we hebben voor mijn gevoel het uiterste eruitgehaald."

"In de ring was er even een kleine aarzeling in het begin van de proef. Arlando was even afgeleid door een camera, maar daarna ben ik gewoon gaan rijden. Steeds weer voelde Arlando top aan."

NUwerk

Tip de redactie