Volgens teambaas Toto Wolff van Mercedes heeft Nico Rosberg niet letterlijk gezegd dat hij Lewis Hamilton zondag met opzet raakte tijdens de Belgische Grand Prix.

"De opmerkingen van Rosberg zijn verkeerd geïnterpreteerd", laat Wolff weten aan de BBC.

Het was Hamilton die zondagavond uit de school klapte na een bespreking van Mercedes over het incident dat zich afspeelde in de beginfase van de race. Bij een inhaalpoging op Spa toucheerde Rosberg de wagen van Hamilton, waardoor beide auto's beschadigd raakten.

De Brit stelde dat Rosberg had toegegeven dat hij de botsing had kunnen vermijden, maar dat hij een punt wilde maken.

"Nico had het gevoel dat hij zijn lijn vast moest houden en Lewis dacht niet dat het aan hem was om ruimte te maken voor Nico", verduidelijkt Wolff de uiteenlopende visie van zijn coureurs.

"Rosberg gaf niets toe. Hij was van mening dat Lewis te weinig ruimte bood. Ze kwamen in feite overeen om het niet met elkaar eens te zijn, na een verhitte discussie. Het was geen opzettelijke crash, dat is nonsens."

De teambaas wilde nog geen concrete maatregelen noemen, maar maakte wel duidelijk dat zijn coureurs niet meer de volledige vrijheid krijgen. 

"We willen de jongens graag vrijuit laten racen, maar aan die filosofie is zondag een einde gekomen. We willen niet door dit soort stomme aanvaringen aan het einde van het seizoen in Abu Dhabi met lege handen staan."

Schuldige

Wolff benadrukte na de race al dat wat hem betreft Rosberg de schuldige is. De Duitser zelf is zich van geen kwaad bewust.

"Ik was op dat moment sneller, dus ging ik ervoor. Ik moest er wel aan de buitenkant langs, omdat de binnenkant was geblokkeerd. Ik zag echt geen risico, dus waarom zou ik het dan niet proberen?"

Door het incident liep Hamilton een lekke band op, waardoor hij uiteindelijk niet geklasseerd was op Spa-Francorchamps.

Rosberg beschadigde onder meer zijn voorvleugel, maar wist nog op te rukken naar de tweede plaats achter winnaar Daniel Ricciardo. Daardoor vergrootte hij zijn voorsprong op Hamilton in de WK-stand.