Depay vreesde voor vertrek Wijnaldum bij PSV

In de gewonnen topper tegen Ajax zag Georginio Wijnaldum zondag bevestigd waarom hij twee weken terug een nieuw contract tekende bij PSV.

De aanvoerder van de Eindhovense club wil dit seizoen alles op alles zetten om de landstitel te pakken. Wijnaldum won met PSV in de Amsterdam Arena met 3-1 en staat na drie speelronden bovenaan.

Eén van de doelpuntenmakers was tot zijn genoegen Memphis Depay, die afgelopen week eveneens een nieuwe verbintenis met PSV signeerde. ''Memphis en ik zijn allebei heel gelukkig bij PSV en we willen met deze club erg graag die kampioensschaal eens winnen'', sprak Wijnaldum.

''Dat heeft meegewogen in mijn beslissing om bij te tekenen. En mijn gevoel bij deze club is heel goed. Als PSV me tijdens mijn tweede seizoen in Eindhoven had gevraagd om mijn contract te verlengen, dan had ik gelijk nee gezegd. Toen was ik niet gelukkig, nu wel.''

Must

Met Depay sprak hij de afgelopen weken meermaals over een gezamenlijke toekomst bij PSV. Opvallend genoeg vertrouwde Depay er niet helemaal op dat Wijnaldum daadwerkelijk zou blijven. Met een glimlach vertelt Wijnaldum: "Memphis zei tegen me: Jij lijkt me echt zo iemand die aan het einde van de rit gewoon weggaat. Ja, hij was serieus. Memphis spreekt zoiets gewoon uit."

''Maar toen had ik al bijgetekend en hij nog niet. Dus dat antwoordde ik hem ook. Maar goed, ik wist dat hij ook wilde blijven. Als wij zouden blijven, dan maken we een serieuze kans op de titel, hield Memphis me al voor. Het is een must voor ons om kampioen te worden met PSV.''

Om dat te bereiken komt ook de Mexicaanse international Andres Guardado op huurbasis naar Eindhoven. Wijnaldum, die op het WK met Oranje nog tegen Guardado speelde, heeft zelf niet op versterkingen aangedrongen bij technisch directeur Marcel Brands.

''Wij zijn als spelers niet zijn baas of zo. Brands hoeft zich niet bij ons te verantwoorden. Ik hoopte wel dat er versterkingen zouden komen, maar heb er altijd alle vertrouwen in dat Brands een zo goed mogelijke selectie neerzet.''

Genieten

Sinds hij vorig seizoen afrekende met zijn slepende rugblessure, houdt Wijnaldum zich sowieso zo weinig mogelijk bezig met randzaken. Hij wil vooral plezier hebben op het veld.

''Ik heb nu nergens last meer van, maar heb van die blessure wel geleerd dat het zomaar over kan zijn. Ik geniet daardoor nu veel meer van het voetbal dan voorheen. Ik heb geen stappenplan voor mijn carrière, maar leef van wedstrijd tot wedstrijd en zie wel waar het schip strandt. En dit seizoen heb ik iedere wedstrijd nog genoten.''

Schöne: 'Ajax was veel beter dan PSV' | Luuk de Jong: 'PSV gaat keihard knokken voor de landstitel'

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie