3-1

PSV wint aantrekkelijke topper in Arena van Ajax

PSV heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 2008 weer gewonnen op bezoek bij Ajax. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd in de Amsterdam Arena zegevierden de Eindhovenaren met 3-1.

Ajax had lange tijd het betere van het spel, maar de equipe van trainer Frank de Boer had totaal geen antwoord op de vlijmscherpe counters van PSV. Luciano Narsingh en Luuk de Jong speelden daarbij hoofdrollen.

De Jong was bij alle doelpunten betrokken en Narsingh schreef een doelpunt en een assist bij. In de slotfase maakte Florian Jozefzoon er nog 3-1 van, wederom na een counter en na miscommunicatie in de Ajax-defensie.

De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong. Na zeventien minuten verraste Anwar El Ghazi met met een slimme kopbal de onnodig uit zijn doel gekomen Jeroen Zoet. In de open wedstrijd kreeg zowel Ajax als PSV nog een paar goede kansen voor rust.

In die fase was het positiespel van Ajax beter verzorgd. Vooral op de veelvuldig opkomende backs had PSV lange tijd geen antwoord. In de tweede helft toonde PSV zeer koelbloedig aan welke risico's er aan het aanvallende spel van Ajax kleefden.

Dreun

Narsingh kon na een pass van De Jong, die zich net als Ajax-spits Kolbeinn Sigthorsson aan de andere zijde een sterk aanspeelpunt toonde, twee keer van zijn snelheid en de enorme ruimte achter de Ajax-defensie gebruikmaken. De eerste keer bediende hij Memphis Depay en tien minuten later tekende Narsingh zelf voor de 2-1, nadat Ajacied Lasse Schöne onnodig de bal was verloren.

Kort voor de gelijkmaker had diezelfde Schöne nog een uitstekende kans laten liggen om Ajax op 2-0 te zetten. De Amsterdammers slaagden er na die tweede dreun niet meer in om terug te komen, waarna invaller Jozefzoon met de derde Eindhovense goal nog wat zout in de wond strooide.

PSV is na drie speelronden nog zonder puntenverlies en gaat aan kop in de eredivisie. Ajax heeft drie punten minder.

Schöne: 'Ajax was veel beter dan PSV' | Luuk de Jong: 'PSV gaat keihard knokken voor de landstitel' | De Boer baalt van 'naïeve momenten' Ajax

Lees meer over:

Overzicht: Programma WK darts

Overzicht: Programma WK darts
Bekijk hier een overzicht van de uitslagen en het programma van het WK darts in Londen.

NUwerk

Tip de redactie