Lewis Hamilton stelt dat Nico Rosberg hem na de Belgische Grand Prix heeft verteld dat hij hem bewust raakte bij een inhaalpoging.

Door het incident in de beginfase liep Hamilton een lekke band op, waardoor hij uiteindelijk niet geklasseerd was op Spa-Francorchamps.

Rosberg beschadigde onder meer zijn voorvleugel, maar wist nog op te rukken naar de tweede plaats achter winnaar Daniel Ricciardo.

"We hadden net een bespreking over wat er is gebeurd. Hij zei feitelijk dat hij het met opzet deed", vertelt Hamilton aan de BBC.

De wereldkampioen van 2008 voegt daaraan toe: "Nico meldde ook dat hij het had kunnen vermijden, maar dat hij dat niet wilde. Hij zei zoiets van: 'Ik deed het om iets te bewijzen'."

Volgens Hamilton gaven meerdere coureurs, onder wie Fernando Alonso, hem gelijk. "Het was niet mijn job om extra ruimte voor Nico te maken. Ik hield gewoon mijn lijn vast. Ik dacht echt dat er een onderzoek of zo zou komen."

Onacceptabel

Teambaas Toto Wolff van Mercedes noemde het incident 'absoluut onacceptabel'. "Het gebeurde in de tweede ronde van een lange race. We hebben het hier vaak over gehad. Je probeert niet in te halen bij een teammaat met het mes tussen je tanden. Beide wagens raakten nu beschadigd."

Mercedes huldigde tot zondag het standpunt dat titelpretendenten Rosberg en Hamilton vrijuit tegen elkaar mogen racen. Waarschijnlijk wordt van die visie nu afgeweken. 

"Lewis is heel erg aangeslagen. We hebben hem nog lang in de race gehouden met een beschadigde wagen."

Rosberg koestert in het kampioenschap een voorsprong van 29 punten op Hamilton.

Ricciardo wint op Spa na botsing tussen Hamilton en Rosberg