John Guidetti keert definitief niet terug naar Feyenoord. Dat heeft technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdammers zaterdag laten weten.

De Zweed, die lang was uitgeschakeld door een virus, mocht vertrekken bij zijn club Manchester City, maar Feyenoord vindt het risico te groot.

''We hebben zijn hele medische dossier uitgebreid en grondig bekeken en daaruit niet de zekerheid gekregen dat hij op topniveau kan terugkeren'', zegt Van Geel in het AD.

Guidetti speelde in het seizoen 2011/2012 als huurling voor de Rotterdammers en groeide uit tot topschutter en publiekslieveling. ''Het risico is te groot, zeker gezien de forse prijs. Hoe jammer ook, want het is een fantastische jongen die je het van harte gunt'', aldus Van Geel.

Dost

De technisch directeur laat tevens weten dat Feyenoord nog steeds interesse heeft in Bas Dost. ''Hij pas bij Feyenoord, alleen moet er dan water bij de wijn, anders kan het gewoon niet.'' De Nederlandse spits wil alleen vertrekken bij VfL Wolfsburg als hij daar geen reële kans heeft op veel speeltijd.

Feyenoord heeft met FC Utrecht wel een akkoord bereikt over de transfer van Jens Toornstra. 

De middenvelder tekent een vierjarig contract bij de Rotterdammers als hij de medische keuring met een goed gevolg doorloopt.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult