FC Barcelona mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. Na de huidige transferperiode, die loopt tot en met 1 september, kunnen de Catalanen pas weer op 1 januari 2016 spelers kopen of huren.

De beroepscommissie van de FIFA wees het beroep van de Catalaanse club tegen de straf woensdag af, zo meldt de wereldvoetbalbond op de website.

FC Barcelona kondigt aan de straf aan te vechten bij het internationaal sporttribunaal CAS.

De club kreeg de sanctie vanwege het overtreden van het transferreglement. Er werden onregelmatigheden geconstateerd bij het vastleggen en registreren van buitenlandse spelers onder de 18 jaar.

Bij tien spelers zou Barcelona in de periode tussen 2009 en 2013 de reglementen hebben overtreden.

Boete

De FIFA vond de overtredingen met behulp van het zogeheten Transfer Matching System, dat sinds 2010 verplicht is bij alle internationale transfers van spelers.

De wereldvoetbalbond wil ook dat Barcelona een boete van 370.000 euro betaalt. Bovendien moet er binnen nu en negentig dagen verbetering te zien zijn in de situatie.

De Spaanse voetbalbond (RFEF) wordt medeplichtig bevonden en is bestraft met een boete van 410.000 euro. De RFEF dient binnen een jaar het controlesysteem op orde te hebben.

Renoveren

De FIFA legde Barcelona de straf begin april al op. Op verzoek van de Catalanen werd de sanctie hangende het beroep opgeschort. 

Daardoor kon Barcelona de selectie deze zomer flink renoveren. De ploeg van de nieuwe coach Luis Enrique versterkte zich met onder anderen Luis Suarez, Marc-André ter Stegen, Claudio Bravo, Ivan Rakitic en Jérémy Mathieu.

In totaal gaf FC Barcelona liefst 153 miljoen euro uit aan versterkingen. Geen enkele andere club legde zoveel geld op tafel voor aanwinsten.

La Masia

"De uitspraak van de FIFA staat helemaal haaks op de spirit van La Masia", laten de Catalanen weten. La Masia is het opleidingsinstituut van de Spaanse topclub.

Eerder deze maand stuurden de Catalanen al juristen naar Zwitserland in een uiteindelijk half succesvolle poging om de schorsing van Suarez flink te verzachten.

De Uruguayaanse aankoop bleef voor vier maanden geschorst wegens het bijtincident op het WK, maar hij mag wel trainen en oefenwedstrijden spelen.