Wout Poels rijdt volgend jaar niet meer voor Omega Pharma-QuickStep. De Limburger heeft besloten zijn contract niet te verlengen.

"Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin, maar soms kom je dingen tegen die je niet kunt laten lopen", aldus Poels in gesprek met NU.nl.

De klimmer kan nog niet melden bij welk team uit de World Tour zijn toekomst ligt. "Ik heb nog niet getekend, maar ben er wel uit."

Poels gaf eerder in het jaar nog aan dat blijven bij QuickStep, volgens hem misschien wel de beste ploeg ter wereld, de voorkeur had.

"Ik vind het ook jammer dat ik hier nu maar een jaar rijd, maar als ik deze kans niet pak, krijg ik er spijt van."

Geen Belkin

De 26-jarige Poels kwam eind vorig jaar over van het gestopte Vacansoleil-DCM. Voor QuickStep zal hij na de Giro ook de Vuelta rijden.

Ondanks het feit dat Poels zijn contract niet wil verlengen, is zijn deelname aan de Ronde van Spanje nooit twijfelachtig geweest. "Mijn ticket is al geboekt, dus ik neem aan dat ze me niet terugsturen, haha."

Eerder deze maand werd bekend dat Poels heeft gesproken met Belkin, maar algemeen manager Richard Plugge liet weten dat hij te duur is voor zijn ploeg. "Belkin wordt het niet", verduidelijkt Poels.

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers