FC Twente heeft maandag bevestigd dat de club Hakim Ziyech heeft vastgelegd. De 21-jarige aanvallende middenvelder komt per direct over van sc Heerenveen.

Ziyech heeft maandagmiddag een vierjarig contract getekend in Enschede, zo meldt Twente op de clubsite.

"Ik wist voor de vakantie dat er belangstelling voor me was. Die belangstelling is gebleven. Het gesprek met de trainer gaf mij het goede gevoel om voor FC Twente te kiezen. Hij gaf mij het gevoel dat ik me hier snel thuis zal voelen en dat ik op mijn favoriete positie kan spelen", aldus de international van Jong Oranje.

Ziyech, die sinds augustus 2012 veertig competitiewedstrijden speelde voor Heerenveen, stond ook in de belangstelling van Feyenoord, maar volgens zijn zaakwaarnemer Mustapaha Nakhli is de kans bij Twente groter dat hij op zijn favoriete positie, de nummer 10-plek, komt te spelen.

Zijn nieuwe coach Alfred Schreuder is er trots op dat Twente 'een van de grootste talenten van Nederland' heeft kunnen vastleggen. "Hij is een echte publieksspeler en kan een elftal wat extra’s geven. De ‘nummer 10-positie’ is een positie voor speciale spelers."

Tadic

Ziyech, die donderdag al zijn debuut kan maken voor de Tukkers in de Europa League-wedstrijd tegen Qarabagh, is als aanvallende middenvelder de opvolger van Dusan Tadic, die eerder deze zomer naar Southampton vertrok.

Twente raakte verder aanvaller Quincy Promes kwijt aan Spartak Moskou en kocht zelf al Kasper Kusk (Aalborg BK), Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo (beiden PEC Zwolle).

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult | Bekijk het transferoverzicht in de eredivisie