Bert-Jan Lindeman heeft met een fraaie zege in de derde etappe van de Ronde van de Ain de leiding in het klassement genomen.

De renner van het Rabobank Development Team kwam na een lange solo als eerste over de meet in de bijna 142 kilometer lange bergrit naar Lelex-Monts-Jura.

Lindeman, die deel uitmaakte van een groep vroege vluchters, hield uiteindelijk bijna een minuut over op de Fransman Romain Bardet, de nummer zes van de Tour. De Ier Daniel Martin eindigde als derde met een achterstand van bijna 2,5 minuut op Lindeman.

De Ronde van de Ain eindigt zaterdag met een etappe over verschillende heuvels naar Arbent.

Quintana

Nairo Quintana heeft  de eerste bergrit in de Ronde van Burgos gewonnen. De Colombiaanse renner van Movistar kwam in de derde etappe na 170 kilometer koers solo aan in Lagunas de Neila en nam de leiding in het klassement over van zijn ploeggenoot Juan José Lobato.

Quintana passeerde in de slotkilometer de ontsnapte Mikel Landa. Die Spanjaard eindigde nog als derde, ook achter Dani Moreno. Daan Olivier was op de elfde plaats de beste Nederlander.

Quintana, eerder dit jaar winnaar van de Giro, bereidt zich in Burgos voor op de Ronde van Spanje. In die koers die volgende week zaterdag begint is hij één van de grote favorieten.