De beroepscommissie van de UEFA heeft Legia Warschau in het ongelijk gesteld. De Poolse club maakte bezwaar tegen de uitschakeling in de kwalificatie van de Champions League wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler.

Dat meldt de UEFA donderdag. Celtic behoudt zo zijn plaats in de play-offronde van belangrijkste Europese bekertoernooi.

De disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond strafte de Poolse club vorige week met een 3-0 nederlaag wegens het opstellen van een geschorste speler in het gewonnen kwalificatieduel met Celtic. Daardoor gingen de Schotten alsnog door en moest Legia verder in de Europa League.

Omdat de wedstrijd toen al gespeeld was, beoordeelde Legia de straf als veel te zwaar. De Polen geven nog steeds niet op en willen nu via het sporttribunaal CAS in Lausanne afdwingen dat de UEFA de beslissing herziet, zo laat voorzitter Boguslaw Lesnodorski weten op de clubsite. Dit is de laatste optie.

Het CAS zal snel een uitspraak moeten doen wil de club uit de Poolse hoofdstad er nog iets aan hebben. Celtic treft namelijk woensdag al het Sloveense Maribor in de play-offronde van de Champions League.