LONDEN - Michael Owen heeft Liverpool naar de top van de Engelse voetbalcompetitie geschoten. De aanvoerder van het Engelse elftal maakte twee doelpunten in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Derby County, dat door het resultaat degradeerde naar de first division.
Liverpool
Derby County

Liverpool heeft 74 punten uit 35 duels, één meer dan Manchester United dat met 3-0 bij Chelsea won. Arsenal volgt op twee punten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. De ploeg van aanvaller Dennis Bergkamp kan zondag de achterstand inlopen in de thuiswedstrijd tegen Ipswich Town.

Liverpool won al voor de elfde keer in twaalf duels. Tegenstander Derby vocht op Anfield Road voor lijfsbehoud, maar kon niet op tegen Michael Owen. De spits staat al op achttien goals. Trainer Houllier van Liverpool begint in de titel te geloven. "De pers praat alleen over Arsenal en Manchester United, maar wij staan er ook goed voor."

Slap Chelsea


Manchester United
Chelsea

"We speelden bij vlagen fantastisch aanvallend voetbal", zag trainer Ferguson. Ruud van Nistelrooy maakte zijn 22e competitietreffer. Scholes en Solskjaer verzorgden de rest van de productie.


Newcastle
Leeds
Fulham


Leicester City

/DOSSIERPremiership