Zlatan Ibrahimovic acht de kans groot dat hij zijn loopbaan afsluit bij Paris Saint-Germain, de club waar hij sinds medio 2012 onder contract staat.

De 32-jarige Zweed van Paris Saint-Germain weigert van omissies te spreken als dit feit aan de orde wordt gebracht in een interview met ESPN.

"Ik ben daar niet zo mee bezig, die verkiezing van de Gouden Bal is voor een groot deel een politiek spelletje", stelt Ibrahimovic. "Het belangrijkste is wat de gewone liefhebbers van me vinden, niet de mensen die bepalen wie de Gouden Bal wint."

Ook de Champions League-zege is naar eigen zeggen geen obsessie voor Ibrahimovic.

"Als dat zo zou zijn, dan is het net of ik niet heb bereikt wat ik wilde bereiken. Ik heb echter 23 prijzen gewonnen. Natuurlijk zou het fijn zijn de Champions League ook eens te winnen, maar ik ben nog steeds trots op mijn loopbaan als dat niet mocht lukken."

Laatste club

Veel mogelijkheden op de eindzege krijgt de oud-Ajacied met zijn 32 jaar niet meer. De Zweed acht de kans groot dat hij zijn loopbaan op korte termijn afsluit.

"Ik heb hier een contract tot halverwege 2016. In de loop van volgend seizoen word ik 34 jaar. Ik denk niet dat ik daarna nog lang op het hoogste niveau speel. Waarschijnlijk is dit mijn laatste club."

Ibrahimovic weet nog niet of hij ingaat op een aanbieding van de eigenaar van Paris Saint-Germain als sportief directeur in dienst te treden van de Parijse club.

"Dat zien we dan wel. Ik wil deze club eerst aan mooie resultaten helpen op het veld."