ROTTERDAM - Vitesse heeft zich zaterdagavond door een overwinning op Sparta (1-0) geplaatst voor Europees voetbal. De Arnhemmers zijn in de twee resterende competitieduels onbereikbaar geworden voor NAC, dat verloor bij RKC Waalwijk, en bekerfinalist FC Utrecht.
Vitesse
Sparta
NAC
RKC
FC Utrecht

Vitesse was op het Rotterdamse Kasteel veel te sterk voor het tot nacompetitie veroordeelde Sparta. Sikora maakte de 1-0 in de zestiende minuut, maar de ploeg van trainer Sturing liet daarna te veel kansen onbenut. Het uitzicht op de voorronde van de Champions League verlamt
Heerenveen
Roda JC
AZ
FC Den Bosch

Arbiter Sterk stuurde invaller Lurling van Heerenveen in de laatste minuut eveneens van het veld wegens hevig protesteren.

Verlies van NAC

NAC kan Europees voetbal vergeten. De ploeg van trainer Ten Cate verloor in Waalwijk met 4-1 van RKC. NAC, voor rust beter, claimde na 15 minuten terecht een strafschop toen Van den Berg de bijna scorende Petö torpedeerde.

Na de pauze benutte RKC feilloos de kansen. Cornelisse, Janssen en Hoogendorp zetten de Waalwijkers op 3-0. Salmon deed nog wat terug, maar een eigen doelpunt van Petö maakte aan alle twijfel een einde.


De Graafschap
Willem II
FC Groningen

Zondag 28 april is het duel FC Groningen - De Graafschap van cruciaal belang voor de indeling van de nacompetitie.

/DOSSIEREredivisie