Franck Ribéry zal niet langer uitkomen voor het Franse elftal. De 31-jarige aanvaller van Bayern München wil zich meer op zijn club en familie richten.

"Ik stop ermee. Ik heb besloten dat nu het moment is gekomen om niet langer voor de nationale ploeg te spelen", zegt Ribéry in een interview met het Duitse blad Kicker.

De oud-speler van onder meer Olympique Marseille kwam 81 keer in actie voor 'Les Bleus' (16 goals). Door een rugblessure kon hij deze zomer niet meedoen aan het WK in Brazilië. Het EK van 2016 wordt gehouden in Frankrijk.

"Je moet weten wanneer je moet stoppen. Ik wil ook plaatsmaken voor de vele jonge talenten in de nationale ploeg", aldus Ribéry. "Het is nu tijd dat anderen opstaan. Iedereen heeft op het WK kunnen zien dat we ons geen zorgen hoeven maken over de toekomst van Frankrijk.'' 

"Er zijn hoogte- en dieptepunten, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven."

WK 2006

De vleugelspeler maakte op 27 mei 2006 als invaller tegen Mexico zijn debuut in het Franse elftal.

Vervolgens speelde hij alle wedstrijden bij het WK in Duitsland, waar de wereldkampioen van 1998 de finale verloor van Italië. Ribéry was ook actief op de EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010.

Het EK 2008 en het WK 2010 liepen uit op een deceptie. Op die toernooien werd Ribéry met de Fransen al in de eerste ronde uitgeschakeld. Bij het EK van 2012 haalden de 'Haantjes' de kwartfinales.