Het Nederlands elftal speelt op woensdag 12 november in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Mexico, als voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Letland van vier dagen later.

Oranje zal op 12 november in de Arena om 20.30 uur aftrappen tegen de Midden-Amerikanen, die bij het afgelopen WK in de achtste finales nog werden uitgeschakeld door het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB woensdag.

De ploeg van van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink speelt op zondag 16 november tegen de Letten het vierde kwalificatieduel richting het EK van 2016. Dat treffen vindt ook in Amsterdam plaats.

Nederland speelde in totaal zeven keer tegen Mexico. Oranje zegevierde vier keer, terwijl 'El Tri' tweemaal als winnaar van het veld stapte.

Twee van die wedstrijden vonden plaats tijdens de eerste periode van Hiddink als bondscoach. In februari van 1998 won het Nederlands elftal in Miami met 3-2 van Mexico, terwijl enkele maanden later de derde groepswedstrijd bij het WK van 1998 in 2-2 eindigde.

Hiddink, die de na het WK naar Manchester United vertrokken Louis van Gaal opvolgt, zal op donderdag 4 september zijn rentree maken als keuzeheer van Oranje bij een oefeninterland in Italië.