Max Verstappen is per direct opgenomen in het opleidingsprogramma van Red Bull Racing.

De 16-jarige coureur zal zijn seizoen in de Formule 3 voortzetten als Red Bull Junior bij het Van Amersfoort Racing-team. "Het spreekt voor zich dat ik dolblij ben en me vereerd voel deel uit te maken van het Red Bull Junior Team", aldus Verstappen dinsdag op zijn website.

"Dit team heeft al zoveel coureur succesvol in de Formule 1 gebracht. Vanzelfsprekend grijp ik deze kans met twee handen aan om samen met Red Bull alles in het werk te stellen mijn carrière te ontplooien en maximaal te presteren."

"Ik wil Dr. Helmut Marko ontzettend bedanken voor zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van dit contract en Red Bull voor het in mij gestelde vertrouwen", vertelt Verstappen.

Door zijn deelname aan de opleiding kan Verstappen testen in hogere klasses als de Formule Renault 3.5. De zoon van oud Formule 1-coureur Jos Verstappen heeft zijn eerste testdag al gehad op de Red Bull Ring. "Deze testdag zal mij helpen om samen met het team tot een weloverwogen besluit te komen over mijn verdere toekomst."

Verstappen bezet momenteel na al acht gewonnen races dit jaar de tweede plek in de Formule 3 en stond naar verluidt ook in de belangstelling van onder meer Ferrari, Mercedes en Lotus.