MEERLE-HOOGSTRATEN - Vier weken na zijn dijbeenbreuk in Milaan-Sanremo heeft Erik Dekker zaterdag zijn eerste trainingsritje gemaakt. "Alsof ik na vier weken vakantie weer op de fiets zat", omschreef hij zijn terugkeer op het smalle zadel.

Dekker, revaliderend bij fysiotherapeut Wilfred Sip in het ziekenhuis van Geldrop, hoorde vrijdag dat hij een dag later de fiets op mocht. "Natuurlijk was ik blij, ik mocht weer naar buiten. Maar alle begin is moeilijk", concludeerde hij zaterdag na een tocht van twee uur met ploeggenoot Jan Boven.

"Jan deed het rustig aan, een dag voor Luik-Bastenaken-Luik. Hij had een hartslag van 115. Ik zat rond de 155. Dat zegt alles over mijn conditie op dit moment."

De komende week mag Dekker drie keer de weg op, de andere dagen werkt hij in Geldrop verder aan zijn herstel. "Loopscholing, krachttraining, fysiotherapie, het is pijn lijden en afzien. Het is moeilijk daar bevrediging uit te halen. Ik heb dat ook niet eerder zo meegemaakt. Je moet ermee leren omgaan."