Giant-Shimano heeft drie Nederlanders opgenomen in de voorselectie van de Vuelta, die op 23 augustus van start gaat in Jerez de la Frontera.

Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Tom Stamsnijder maken net als tien andere renners kans op een plek in de definitieve groep van negen man.

Warren Barguil zal in ieder geval de kopman worden van de Nederlandse formatie in Spanje. De Fransman won vorig jaar twee etappes in de laatste grote ronde van het jaar.

Giant zal zich naast het klassement van Barguil ook focussen op de sprint. De Duitsers John Degenkolb en Nikias Arndt zitten daarom in de voorselectie.

Twee doelen

"We gaan naar de Vuelta met twee grote doelen. Allereerst willen we dat Warren zich ontwikkelt als leider van het team. Daarnaast hopen we op een sprintzege, al zijn er maar een paar kansen", aldus ploegleider Christian Guiberteau.

De Amerikanen Chad Haga en Lawson Craddock, de Fransmannen Thomas Damuseau en Thierry Hupond, de Duitser Johannes Fröhlinger, de Zweed Tobias Ludvigsson en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg completeren de voorlopige groep.

Giant won dit jaar met Marcel Kittel vier etappes in de Tour de France.  De Duitse sprinter won ook twee ritten in de Giro d'Italia waarin de Sloveen Luka Mezgec één keer succesvol was.