De UEFA heeft bepaald dat het uitduel van Feyenoord tegen Zorya Luhansk in de play-offs van de Europa League in Kiev gespeeld moet worden. De eigenlijk thuishaven van Zorya ligt in Luhansk, in het onveilige oosten van Oekraïne.

Daarnaast is de volgorde van de duels omgedraaid. De ploeg van Fred Rutten opent met een uitwedstrijd op 21 augustus en een week later zal de return in Rotterdam afgewerkt worden, zo meldt Feyenoord maandag op de clubwebsite.

Feyenoord had het verzoek bij de UEFA ingediend om de uitwedstrijd buiten Oekraïne te spelen, mede gezien de in Nederland levende emoties na de vliegramp met MH17.

Martin van Geel, technisch directeur van de Rotterdammers, zegt dat hij het nog steeds ongemakkelijk vindt om in Oekraïne te moeten voetballen. "Maar ik ben zeker niet ongelukkig met het omdraaien van de wedstrijden. Het is voor de spelers fijner om het beslissende duel te kunnen spelen in de eigen kolkende Kuip."

Inventariseren

De voorgaande kwalificatieduels van Zorya werden al in Kiev gespeeld. De UEFA heeft verder aangegeven dat zij de gang van zaken in Oekraïense hoofdstad in de gaten houdt en een team naar de stad stuurt om de situatie ter plekke te inventariseren.

De winnaar van de tweestrijd kwalificeert zich voor de groepsfase van de Europa League en is verzekerd van minimaal nog zes Europese wedstrijden.

Gezien de situatie in Oekraïne en de korte voorbereidingstijd organiseert Feyenoord geen kaartverkoop voor de uitwedstrijd in Kiev.