Daley Blind betrad zondag onder luid gejuich van het Ajax-publiek als invaller het veld bij de 4-1 overwinning op Vitesse.

De club hoopt dat de verdedigende middenvelder na een sterk WK in Amsterdam blijft ondanks vermeende interesse uit het buitenland.

"Ik focus me gewoon op Ajax omdat ik hier gelukkig ben. Als er wat komt, ga ik er pas over nadenken", aldus Blind tegen NU.nl.

"Het is na mijn vakantie in ieder geval heerlijk om weer voor Ajax te spelen. Het is niet de minste club en ik heb me erop ingesteld na het WK."

Sterk

De 24-jarige Blind was basisspeler bij Oranje in Brazilië en scoorde in de troostfinale tegen het gastland. De geboren Amsterdammer voelt daardoor nog meer waardering bij zijn club.

"Ik merk wel dat ik na het WK meer aanzien heb en nog belangrijker voor de ploeg kan zijn. Het publiek waardeert me ontzettend en dat doet me goed."

Blind stroomde vanwege de mondiale titelstrijd later in bij Ajax en is naar eigen zeggen fris. "De vakantie heeft me goed gedaan, het was echt lekker om even aan andere dingen dan voetbal te denken. Ik voel me sterk, heb weinig aan kracht ingeleverd."

Lees de rest van het interview waarin Blind onder meer praat over Samuel Eto'o op NUsport