Samir Nasri heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten als international van het Franse elftal.

De middenvelder van Manchester City is de reeks incidenten bij het nationale team beu en stelt zich niet meer beschikbaar voor bondscoach Didier Deschamps.

"Ik ben het slachtoffer van beschuldigingen richting mijzelf, maar ook richting mijn familie", begint Nasri zijn verhaal tegenover The Guardian. "Die wil ik niet laten lijden, dus is het beter om te stoppen en me te concentreren op mijn clubcarrière."

Nasri werd na het EK 2012 voor drie wedstrijden geschorst wegens wangedrag tegen journalisten en werd deze zomer bovendien niet opgenomen in de Frans WK-selectie door Deschamps.

"Het ligt niet alleen aan hem", aldus Nasri over Deschamps. "Hij deed wat in zijn ogen het beste was voor het team. Ik begrijp zijn keuze en heb geen probleem met hem. Het is gewoon alles bij elkaar."

Media

Volgens de oud-speler van onder meer Arsenal ligt de schuld bij zowel de media als zijn mede-internationals. "Deschamps is niet degene die dingen over mij zegt in de pers. Dat doen de media zelf, en de spelers ook."

"Voorafgaand aan het WK zeiden ze bijvoorbeeld dat er spelers waren die klaagden over mij. Waarom zou ik onderdeel willen uitmaken van een groep spelers die niet eens de waarheid spreekt en niet aan mijzelf vertelt dat het een probleem heeft?"

Volgens Nasri is het uitgesloten dat hij zijn opwachting maakt bij het EK van 2016. "Ik ben nog maar 29 jaar als het EK begint, maar de Franse ploeg maakt me niet gelukkig. Elke keer zijn er problemen als ik er heen ga. Ik wil daar geen onderdeel meer van zijn."