Roger Federer vierde vrijdag zijn 33e verjaardag met een zege op de Spanjaard David Ferrer in het ATP-toernooi van Toronto.

De Zwitser was in de kwartfinales van het toernooi met 6-3, 4-6 en 6-3 te sterk voor Ferrer.

Federer maakt in Toronto jacht op zijn 80e toernooizege. ''Eigenlijk is er al een droom uitgekomen dat ik op deze leeftijd nog zo kan tennissen'', zei hij na zijn zege op Ferrer.

Zaterdag stuit Federer in de halve finale op de Spanjaard Feliciano Lopez, die de Canadees Milos Raonic bedwong (6-4, 6-7 en 6-3).

Tsonga

De andere halve finale van het toernooi gaat tussen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga en Bulgaar Grigor Dimitrov. De als tiende geplaatste Tsonga plaatste zich voor de halve finales van het ATP-toernooi door in de kwartfinales in drie sets Andy Murray te verslaan: 7-6 (5), 4-6 en 6-4.

De partij nam bijna drie uur in beslag. Murray verspeelde in de beslissende derde set een 3-0 voorsprong en liet na afloop zijn frustraties de vrije loop. De Schot mepte zijn racket stuk op de baan.

Dimitrov, de Bulgaarse nummer zeven van de plaatsingslijst, had net geen drie uur nodig om zich in de kwartfinales van Kevin Anderson te ontdoen. Op weg naar de 5-7, 7-5 en 7-6 (6) eindstand werkte Dimitrov twee matchpunten weg.

Het toernooi in Toronto geldt als voorbereiding op de US Open.