Rafal Majka heeft vrijdag ook de koninginnerit in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven.

Nadat de Pool van Tinkoff-Saxo donderdag al de vijfde etappe wist te winnen, was hij een dag later ook de sterkste renner in de zesde rit.

Majka nam bovendien de leiderstrui over van Petr Vakoc. Hij heeft nu achttien seconden voorsprong op Beñat Intxausti en 22 tellen op Jon Izagirre. Beide Movistar-renners moesten net als donderdag genoegen nemen met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Robert Gesink werd vrijdag knap achtste. De Achterhoeker van Belkin moest net als Wout Poels, die met de zesde plek de beste Nederlander werd, twintig seconden toegeven op Majka. Gesink steeg in het algemeen klassement naar de zesde plaats, op veertig tellen van de Pool.

Vroege aanval

Majka probeerde in de 174 kilometer lange etappe van Bukovina Terma naar Bukowina Tatrzanska al vroeg op de zwaarste beklimming van deze Ronde van Polen, de Sciana Bukovina, te ontsnappen. Hij scheurde het peloton in twee stukken. Slechts zeven renners, waaronder Gesink en Poels, konden Majka volgen.

Vakoc en ook Ryder Hesjedal en Samuel Sanchez moesten gelijk lossen, maar konden in de afdaling terugkomen. Toen Majka twee kilometer voor de finish opnieuw ten aanval trok, was iedereen en alles gezien.

De Ronde van Polen eindigt zaterdag met een 25 kilometer lange tijdrit rond Krakau.