Ajax-trainer Frank de Boer heeft de WK-gangers toch opgenomen in de selectie voor het duel van zondag met Vitesse.

"Ze kunnen geen negentig minuten spelen. Maar er zullen niet twee WK-gangers in de basis staan, want dan ben ik gelijk twee wissels kwijt", aldus De Boer vrijdag op een persconferentie. 

"Ze staan er fysiek goed voor, want ze hebben maar een korte vakantie gehad. Dus deze drie hebben niet veel fitheid verloren."

De Boer zei eerder nog dat Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman de eerste competitiewedstrijd zouden missen.

Het drietal kreeg na het WK in Brazilië drie weken vakantie. Blind meldde zich vorige week weer op het trainingsveld bij Ajax. Cillessen en Veltman sloten deze week weer aan bij de groep.

Viergever

Nick Viergever trainde vrijdag weer mee met de selectie. Hij viel zondag geblesseerd uit tegen PEC Zwolle in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

"Ook Nick zit bij de wedstrijdselectie. Hij heeft vandaag goed getraind en zijn knie hield hem duidelijk niet tegen."

Vitesse

De Boer verwacht zondag een open wedstrijd tegen Vitesse. De Ajax-coach zag voorgaande thuiswedstrijden tegen de Arnhemse formatie verloren gaan. 

"Het is fijn dat we thuis beginnen, al is dat de laatste jaren niet zo goed gegaan tegen Vitesse", lacht de trainer.

"Het is een ploeg met veel individuele kwaliteit. Normaal gezien hebben we het lastig met ploegen die zich ingraven, maar dat doet Vitesse eigenlijk niet. Ze kunnen erg goed druk zetten, dus daar moeten we voor opletten."

"Als wij slordige fouten maken, dan kunnen zij daar goed van profiteren."

Slordigheden leidde ook de nederlaag in tegen PEC Zwolle in het duel om de Johan Cruijff-schaal. "We zullen zondag zuiniger moeten zijn in balbezit. Tegen Zwolle waren we heel slordig, waardoor we hebben verloren. We moeten er staan zondag."

Hoe ziet het programma van de 1e speelronde eruit?