Kamohelo Mokotjo stapt per direct over van PEC Zwolle naar FC Twente.

Dat bevestigen beide clubs. De 23-jarige middenvelder tekent een contract voor vier jaar in Enschede.

PEC Zwolle ontvangt voor Mokotjo de hoogste transfersom uit de clubhistorie. De exacte hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt. Het zou gaan om 1,5 miljoen euro. Een deel van dat bedrag moet PEC overmaken aan Feyenoord, de vorige club van Mokotjo.

Mokotjo speelde vorig seizoen 27 competiteduels voor de Zwollenaren, waarin hij twee keer scoorde en PEC de KNVB-beker veroverde.

De Zuid-Afrikaan is blij met zijn transfer. "FC Twente volgde mij al een tijd en de club heeft laten merken mij graag bij de selectie te willen hebben. Uit het gesprek met de trainer heb ik veel vertrouwen gekregen, het gevoel was meteen goed", aldus Mokotjo op de site van Twente.

Meerwaarde

De voormalig Feyenoorder stond al langer op het lijstje van trainer Alfred Schreuder. "Zijn kwaliteiten spreken voor zich. Hij is een ontzettend goede speler in balbezit en een slimme voetballer bij balverlies. Wij willen in ons spel veelal de bal hebben en daarin kan hij ons dus helpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een meerwaarde voor ons is", stelt Schreuder.

In Zwolle gaan ze Mokotjo missen. "Zowel op het veld als daarbuiten heeft hij een fantastische indruk gemaakt", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle.

"Dat hij daarmee zichzelf in de kijker gespeeld heeft bij de hele Nederlandse top, is een groot compliment voor Kamohelo maar ook voor onze club."

Mokotjo stond ook in de belangstelling van Ajax en PSV.

Overzicht: alle transfers van de eredivisieclubs | Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult