Peter Sagan rijdt de komende drie seizoenen voor de wielerploeg Tinkoff-Saxo. De World Tour-formatie maakt de transfer vrijdag bekend.

De 24-jarige Sagan heeft een driejarig contract getekend bij Tinkoff-Saxo, de ploeg van onder anderen Alberto Contador en Rafal Majka.

Momenteel komt de Slowaak nog uit voor Cannondale, waarvan het voortbestaan onzeker is.

"Zonder twijfel is Sagan een van de grootste talenten in het peloton", aldus teammanager Bjarne Riis op de website van Tinkoff-Saxo. "Eigenlijk is hij nu al een grote naam. Peter is een echte winnaar, iemand die actief is in de finales van koersen en in staat is het af te maken."

Tinkov

Eigenaar Oleg Tinkov van de ploeg liep op Twitter al dagenlang vooruit op de komst van de Slowaak. "Het is een eer dat Sagan voor ons team zal koersen", zegt de Rus. "Ik geloof dat Tinkoff-Saxo de beste ploeg is voor Peter. Ik weet zeker dat hij hier veel wedstrijden zal winnen."

Sagan won ondanks zijn leeftijd al drie keer het puntenklassement in de Tour de France. Ook in diverse andere koersen was hij succesvol.

Zo triomfeerde hij onder meer in de Vlaamse eendagswedstrijden E3 Prijs en Gent-Wevelgem en passeerde hij als eerste de streep in vele etappes in rittenkoersen.

Leren

Riis denkt dat Sagan zijn volledige potentie nog niet heeft benut. "Op het tactische vlak kan hij nog verschillende dingen leren, dan kan hij meer halen uit zijn kracht."

"Volgend jaar zullen we een heel sterke ploeg voor hem op de been brengen, zodat hij tijdens het seizoen kan zegevieren in belangrijke koersen."

Broer

Tinkoff-Saxo maakte vrijdag bekend dat het ook Juraj Sagan en Maciej Bodnar heeft vastgelegd. De 25-jarige Juraj Sagan is de oudere broer van Peter.

De 29-jarige Bodnar staat te boek als een aardige tijdrijder. Zowel Juraj Sagan als Bodnar is net als Peter Sagan afkomstig van Cannondale. 

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers