Bert van Marwijk bevestigt dat hij een functie als bondscoach van Zuid-Korea ziet zitten.

De 62-jarige oefenmeester voerde eerder deze week in Nederland onderhandelingen met vertegenwoordigers van de Zuid-Koreaanse voetbalbond.

Zij willen Van Marwijk vastleggen tot en met het WK 2018 in Rusland. "Daar sta ik voor open", aldus de voormalige bondscoach van Oranje in De Telegraaf. "Het zou mijn laatste contract kunnen worden."

Volgens Van Marwijk zegt het niet alles dat Zuid-Korea op het WK in Brazilië al in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

"Ze hebben een jong team met veel jongens van 23, 24 jaar, dat op het WK één punt heeft gepakt, maar bijvoorbeeld ook maar op het nippertje van België heeft verloren. Zuid-Korea is de laatste acht WK's van de partij geweest. Dat geeft wel aan dat het een land is dat al jaren goed meedraait op het wereldpodium."

Technische staf

Van Marwijk, die in februari na enkele maanden werd ontslagen bij Hamburger SV, heeft al ongeveer voor ogen hoe zijn technische staf eruit moet komen te zien.

"Ik heb aangegeven met welk team ik wil werken. Daar zijn Nederlandse mensen bij, maar ik wil ook met Zuid-Koreaanse mensen werken. Ik streef naar een goede mix."

In het verleden stond de Zuid-Koreaanse nationale ploeg al vier keer onder leiding van een Nederlander.

Guus Hiddink was van hen verreweg het meest succesvol met een vierde plaats op het WK 2002, dat Zuid-Korea samen met Japan organiseerde.