De wielerploeg van Belkin verschijnt maandag in Terneuzen met zes Nederlanders aan de start van de Eneco Tour. 

Met oud-winnaar Lars Boom en Bauke Mollema heeft de formatie twee voorname troeven voor de eindzege. Het Nederlandse zestal krijgt in de etappekoers gezelschap van twee Belgen, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

''Onze kracht is de breedte van de ploeg'', zegt ploegleider Merijn Zeeman. ''We zullen niet op één kopman leunen, we willen de kracht van alle acht jongens benutten en zullen elke dag kijken waar onze kansen liggen.

"De laatste drie etappes zijn bijzonder zwaar, als we dan nog met meerdere jongens hoog genoteerd staan, maken we een goede kans.''

Motivatie

Voor Boom, in 2012 winnaar van de Eneco Tour, heeft de tweede etappe extra waarde. De rit van bijna 176 kilometer finisht namelijk in zijn geboortedorp Vlijmen. ''Dat zorgt natuurlijk voor extra motivatie'', aldus Zeeman, die verwacht dat de Belkin-ploeg hoge ogen kan gooien.

''Als ik de jongens zo spreek, geloof ik dat het goed gaat komen in deze ronde. Bovendien rijden we een thuisrace en kunnen we onze fans wat teruggeven voor hun support. Dat levert ook extra motivatie op.''

De Eneco Tour is zwaarder dan ooit, met een tijdrit op woensdag door Breda en drie slopende etappes als besluit. De Tsjech Zdenek Stybar verdedigt zijn titel in de etappekoers door Nederland en België.

De Belkin-ploeg bestaat uit Boom, Mollema, Jos van Emden, Tom Leezer, Barry Markus, Bram Tankink, Vanmarcke en Wynants. Zes van die acht renners deden deze zomer mee aan de Ronde van Frankrijk, waarin Mollema als tiende eindigde.