PSV heeft zich donderdag dankzij een 3-2 zege bij SKN Sankt Pölten geplaatst voor de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

De Eindhovenaren wonnen een week geleden al met 1-0 in het Philips Stadion door een treffer van Luuk de Jong. In Oostenrijk was invaller Memphis Depay de grote man.

De international scoorde bij zijn eerste speelminuten sinds het WK de 1-2 en gaf de assist bij de 1-3 van Luuk de Jong, waardoor het tweeluik definitief beslist was.

Vrijdag wordt er geloot voor de play-offs en dan weet de ploeg van trainer Phillip Cocu welke club verslagen moet worden voor een plek in de groepsfase. PSV is de enige club die zich sinds de oprichting van de Europa League in 2009 altijd geplaatst heeft voor die groepsfase.

Gevaarlijk

Net als vorige week in Eindhoven wist PSV het kwaliteitsverschil met de Oostenrijkse eerstedivisionist amper tot uitdrukking te brengen. Het duurde tot de 28e minuut voordat de uitploeg eindelijk gevaarlijk werd, maar het was toen wel meteen raak.

Via Adam Maher en Marcel Ritzmaier kwam de bal bij Jürgen Locadia, die via het lichaam van een Oostenrijkse verdediger hard raak schoot: 0-1. Het speelbeeld veranderde echter niet door de voorsprong. PSV verzuimde door te drukken en bracht zichzelf zo in de problemen.

Kort voor rust was de Spaanse spits Daniel Segovia al dicht bij de 1-1 na een foutje van Jeffrey Bruma, maar tien minuten in de tweede helft was het wel raak. Segovia schoot de bal vanaf dertig meter langs doelman Jeroen Zoet, die uitgleed en daardoor te laat was om in te grijpen.

Wankel

De gelijkmaker was voor Cocu het sein om Depay te brengen en dat had al snel zijn uitwerking. De buitenspeler tikte een paar minuten na zijn invalbeurt op aangeven van Locadia de 1-2 binnen. Kort daarna leverde Depay met een mislukte omhaal onbedoeld de assist voor de 1-3 van De Jong.

In de slotfase maakte Konstantin Kerschbaumer nog de 3-2 voor Pölten, maar dat was te weinig om de spanning terug te brengen in het tweeluik. De treffer toonde echter wel aan dat PSV zeker achterin nog altijd heel wankel is.