Jody Lukoki zet zijn loopbaan voort bij PEC Zwolle. De rappe rechtsbuiten wordt door de winnaar van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal per direct overgenomen van Ajax. 

De 21-jarige aanvaller tekent een contract voor drie jaar in Zwolle. Dat bevestigt de club donderdag.

Gerard Nijkamp, technisch directeur bij de Zwollenaren, is verheugd met de nieuwste aanwinst. "Deze aanvaller heeft vorig seizoen bewezen een constante dreiging te vormen voor elke verdediging."

"Met zijn snelheid en individuele actie, heeft hij het in zich om vanuit het niets iets te creëren. Het doet mij goed dat het is gelukt om Jody voor langere tijd vast te leggen."

Seizoensopening

Lukoki had nog een contract voor één jaar bij in Amsterdam. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan SC Cambuur, waar hij tot 32 wedstrijden kwam en twee keer scoorde.

PEC hoopt de transfer snel af te ronden, zodat de aanvaller vrijdag kan meespelen in de seizoensopening tegen FC Utrecht.

Lukoki maakte in het seizoen 2010-2011 zijn debuut voor Ajax en speelde in totaal 24 competitieduels voor de Amsterdammers. Daarin scoorde hij vijf keer.

Mokotjo

Tegenover de komst van Lukoki staat het vertrek van Kamohelo Mokotjo. De 23-jarige middenvelder tekent op korte termijn een meerjarig contract bij FC Twente, zo bericht het AD.

Met de transfer zou een bedrag van anderhalf miljoen euro zijn gemoeid. FC Twente, dat wegens zijn financiële situatie in de gevreesde categorie 1 zit en in feite onder curatele staat van de KNVB, kreeg toestemming van de voetbalbond voor deze uitgave.

De Tukkers staan zelf op het punt om Quincy Promes voor ongeveer vijftien miljoen euro te verkopen aan Spartak Moskou.

Mokotjo speelde pas sinds halverwege 2013 voor PEC Zwolle, dat de middenvelder overnam van Feyenoord.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult | Bekijk het transferoverzicht in de eredivisie