Theo Bos vervolgt zijn loopbaan mogelijk bij MTN-Qhubeka. De bijna 31-jarige sprinter heeft een aanbieding van de Zuid-Afrikaanse ploeg in beraad.

Dat bericht De Telegraaf. MTN-Qhubeka is een formatie die in de Pro Continental Tour rijdt, het niveau onder de World Tour in het wielrennen.

De equipe heeft een financiële injectie gekregen en wil door middel van enkele transfers de concurrentie aangaan met de World Tour-teams.

MTN-Qhubeka trok onlangs de Nederlander Michel Cornelisse aan als ploegleider. Gerard Vroomen maakt deel uit van het bestuur van de formatie. In het verleden werkte Bos bij Cervélo samen met Vroomen.

De sprinter koerst momenteel voor Belkin, de ploeg die volgend jaar waarschijnlijk wordt gesponsord door Lotto. Eerder deze week werd al bekend dat Bauke Mollema en Lars Boom in elk geval vertrekken bij de Nederlandse equipe. Mollema tekende bij Trek, terwijl Boom inging op een aanbieding van Astana.

Ronde van Polen

Bos zegevierde deze week nog in een etappe in de Ronde van Polen en was eerder dit jaar ook al succesvol in de Ronde van Langkawi en World Ports Classic.

Belkin speelde de voormalig baanwielrenner de afgelopen jaren niet uit in grote rondes.

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers