Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München heeft zich de woede op de hals gehaald van Hans-Joachim Watzke, de algemeen directeur van Borussia Dortmund.

Rummenigge zou aan boulevardkrant Bild hebben laten weten dat Marco Reus, een van de sterspelers van Dortmund, in de zomer van 2015 voor 25 miljoen euro te koop is. Een clausule in z'n contract zou dit mogelijk maken.

Bild gebruikte geen quotes van Rummenigge, maar zou op basis van informatie van de bestuurder een artikel hebben gemaakt over de situatie-Reus.

"We ergeren ons eraan dat Rummenigge de media gebruikt om zich uit te laten over interne Borussia Dortmund-zaken", schrijft Watzke op de website van Borussia Dortmund.

"Iedere voetballiefhebber weet wel welke bedoelingen hij heeft. Rummenigge neemt op de koop toe dat de toch al gespannen relatie tussen Bayern München en Borussia Dortmund verder wordt beschadigd."

Sterspelers

Watzke wil niet bevestigen of Reus volgend jaar daadwerkelijk voor 25 miljoen euro te koop is. "Wij zullen ons in het openbaar nooit uitlaten over contractzaken."

Bayern München nam in het recente verleden twee sterspelers over van Borussia Dortmund: Robert Lewandowski en Mario Götze. Eerstgenoemde kwam zelfs transfervrij naar de club van Arjen Robben.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult