Roger Federer is goed begonnen aan het Noord-Amerikaanse hardcourtseizoen. De Zwitser rekende dinsdagavond moeiteloos af met Peter Polansky in de tweede ronde van het Masterstoernooi in Toronto.

Na 52 minuten stond er 6-2 en 6-0 in het voordeel van de bijna 33-jarige Federer op het scorebord.

Het was de eerste partij voor de zeventienvoudig Grand Slam-winnaar sinds zijn nederlaag tegen Novak Djokovic in de Wimbledon-finale een maand geleden.

"Ik kende een goede start en dat helpt je altijd om vrijuit te spelen", zei Federer na afloop. "Misschien had ik nog iets beter kunnen serveren, maar ik bewoog bijvoorbeeld uitstekend, dat voelde ik al in de training."

Federer, die in de eerste ronde een bye had, treft in de achtste finales de winnaar van de partij tussen Malek Jaziri en Marin Cilic.

Wawrinka

Ook Federers landgenoot Stanislas Wawrinka schaarde zich onder de laatste zestien in Toronto. De Australian Open-winnaar had wel zijn handen vol aan de Fransman Benoît Paire: 4-6, 6-3 en 7-6 (2).

Gaël Monfils, Richard Gasquet en Tommy Robredo bereikten allen de tweede ronde bij het toernooi dat wordt gespeeld in de aanloop naar de US Open, het laatste Grand Slam-toernooi van 2014.

Bouchard

In het WTA-toernooi van Montreal ging Eugenie Bouchard al in de eerste ronde onderuit. De Canadese verloor in een grillige partij met 0-6, 6-2 en 0-6 van de Amerikaanse qualifier Shelby Rogers.

Bouchard was afgelopen maand nog verliezend finaliste op Wimbledon. "Ik was behoorlijk zenuwachtig en het was allemaal nog wat stroef. Maar dat wist ik van tevoren en kan ik niet als excuus gebruiken. Ik wist dat het lastig ging worden vandaag."