Theo Bos heeft dinsdag de derde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven.

De Belkin-renner was de sterkste in de massasprint in de rit van Kielce naar Rzeszów over 174 kilometer. Bos klopte knap de Sloveen Luka Mezgec, die het voorbereidende werk van Giant-Shimano niet af kon maken.

De Australiër Michael Matthews, die maandag nog tweede werd, moest genoegen nemen met de derde plaats.  In de slotfase was er nog een valpartij, waarbij onder anderen de Britse sprinter Ben Swift was betrokken.

Het is voor Bos zijn tweede zege in de WorldTour. Hij won twee jaar geleden een etappe in de Eneco Tour. De zege van de Hierdenaar betekende de 55e zege voor Belkin.

De leiderstrui van Petr Vakoc kwam niet in gevaar. De coureur van Omega Pharma - Quick-Step heeft nog altijd 27 seconden voorsprong op Yauheni Hutarovich. Bos staat nu derde in het algemeen klassement. Ook de Nederlander heeft 27 seconden achterstand op Vakoc, de winnaar van de tweede etappe.

Robert Gesink, de kopman van Belkin, kwam zonder tijdverlies over de meet. De Achterhoeker, die bezig is aan zijn tweede wedstrijd sinds de ingreep aan zijn hart, hoopt in de slotetappes mee te kunnen doen om de eindzege.

Theo Bos: 'Ik heb hier hard voor gewerkt'