Alberto Contador gaat definitief niet van start in de Ronde van Spanje. De Spaanse renner van Tinkoff-Saxo zal volgens een woordvoerder van de ploeg niet op tijd fit zijn voor de koers, die op 23 augustus van start gaat.

Contador, op de weg terug van de scheenbeenbreuk waardoor hij de Tour moest verlaten, was wel opgenomen in de voorselectie van vijftien renners.

''Het was de bedoeling dat hij zou starten, maar hij traint nog niet. Er is geen enkele kans dat hij start'', zei Jacinto Vidarte dinsdag tegen de website Cyclingnews.

''Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer hij weer kan rijden.''

Froome

Onder anderen Chris Froome, Alejandro Valverde, Peter Sagan, Nairo Quintana, Joaquim Rodriguez, Philippe Gilbert, Cadel Evans, Tom Boonen en Mark Cavendish doen sowieso mee aan de Ronde van Spanje. Chris Horner verdedigt bovendien zijn titel.

Froome, de Tourwinnaar van 2013, moest opgeven in de Ronde van Frankrijk, nadat hij zijn linkerpols en rechterhand brak bij een valpartij.

Er staan tien Nederlanders op de voorlopige startlijst: Stef Clement, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Maarten Tjallingii, Pim Ligthart, Wout Poels, Koen de Kort en Ramon Sinkeldam.

Bauke Mollema, die dinsdag bekendmaakte na dit seizoen te gaan koersen voor Trek, staat op de reservelijst bij Belkin.

De Vuelta gaat van start met een ploegentijdrit van 12,6 kilometer in Jerez de la Frontera.