Alberto Contador staat op de voorlopige startlijst van de Ronde van Spanje.

De renner van Tinkoff-Saxo is momenteel herstellende van een scheenbeenbreuk. Het is onduidelijk of hij tijdig fit is voor de start van de Vuelta op zaterdag 23 augustus.

Contador moest op 14 juli opgeven in de Tour de France na een zware valpartij. Zelf liet de 31-jarige Spanjaard op 23 juli via Twitter weten dat de Ronde van Spanje voor hem te vroeg zou komen.

Zijn ploegleider Bjarne Riis heeft een Vuelta-optreden voor Contador nooit uitgesloten. De klimmer staat momenteel zelfs in de beoogde 'basisploeg' van Tinkoff-Saxo van negen renners.

Hetzelfde geldt voor Roman Kreuziger, die heeft aangekondigd naar het international sporttribunaal CAS te stappen om zijn door de UCI uitgesproken schorsing vanwege verdachte bloedwaarden aan te vechten.

Contador won de Vuelta in 2008 en 2012, de enige keren dat hij deelnam aan de drieweekse rittenkoers.

Froome

Onder anderen Chris Froome, Alejandro Valverde, Peter Sagan, Nairo Quintana, Joaquim Rodriguez, Philippe Gilbert, Cadel Evans, Tom Boonen en Mark Cavendish doen sowieso mee aan de Ronde van Spanje. Chris Horner verdedigt bovendien zijn titel.

Froome, de Tourwinnaar van 2013, moest opgeven in de Ronde van Frankrijk, nadat hij zijn linkerpols en rechterhand brak bij een valpartij.

Er staan tien Nederlanders op de voorlopige startlijst: Stef Clement, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Maarten Tjallingii, Pim Ligthart, Wout Poels, Koen de Kort en Ramon Sinkeldam.

Bauke Mollema, die dinsdag bekendmaakte na dit seizoen te gaan koersen voor Trek, staat op de reservelijst bij Belkin.

De Vuelta gaat van start met een ploegentijdrit van 12,6 kilometer in Jerez de la Frontera.