Jong PSV zal komend seizoen naast de Jupiler League ook deelnemen aan een nieuwe Europese competitie, de zogeheten Premier League Cup, met onder meer de beloftenteams Manchester United, Manchester City en Chelsea.

De Eindhovense beloften zijn ingedeeld in een poule met West Ham United, Fulham en Athletic de Bilbao. 

Er wordt gespeeld in vier poules, gevolgd door een knock-outfase beginnend met kwartfinales. De wedstrijden worden gespeeld in de weken dat er geen Europa League of Champions League voetbal plaatsvindt.

Het eerste duel voor PSV staat gepland op 12 augustus tegen West Ham United en wordt gespeeld op de Herdgang.

In de andere poules komen Leicester City, Southampton, Sunderland, Celtic, Benfica, Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, FC Porto en Villarreal uit.

Het beloftenteam van PSV zal hetzelfde team zijn als de ploeg die actief is in de Jupiler League. Spelers tot 21 jaar zijn speelgerechtigd en voor enkele spelers onder de 23 jaar uit de A-selectie geldt een uitzondering.

Extra wedstrijden

Hoofd jeugdopleiding Art Langeler ziet de Premier League Cup als mooie gelegenheid om internationale ervaring op te doen voor de ploeg van Darije Kalezic.

"Jong PSV is nu verzekerd van minstens zes extra wedstrijden tot de kerst, met een kans op meer na de winterstop. Een prima internationaal toernooi in het kader van onze opleiding", aldus Langeler.