Bauke Mollema vervolgt zijn loopbaan definitief bij Trek. De 27-jarige Nederlander, die momenteel rijdt voor Belkin, heeft een contract tot eind 2016 getekend bij de Amerikaanse World Tour-formatie.

Mollema eindigde in 2013 als zesde in de Tour de France en werd dit jaar tiende in de belangrijkste wielerwedstrijd.

"Ik ben heel blij met deze kans bij Trek", zegt Mollema. "Dit team heeft een heel goede reputatie in het peloton en ik voerde al positieve gesprekken met manager Luca Guercilena."

"Ik voel echt dat ze vertrouwen in mij hebben. De structuur van de ploeg is heel solide. Ik krijg de ruimte om te groeien. Een nieuwe omgeving is ook goed voor me. Daarbij was de fiets ook een belangrijke factor, de lat ligt natuurlijk hoog bij een team dat een fietsenfabrikant als hoofdsponsor heeft."

Schlecks

Trek was op zoek naar een klassementsrenner omdat de gebroeders Schleck de afgelopen jaren de verwachtingen niet konden waarmaken. 

Het contract van zowel Fränk als Andy Schleck loopt af. Haimar Zubeldia, die in de voorbije Tour nog achtste werd, is bovendien al 37 jaar.

Voor Trek komen al de Nederlanders Boy en Danny van Poppel uit.

Manager Guercilena verwacht veel van Mollema. "Hij heeft een heel constante ontwikkeling doorgemaakt, zowel in wedstrijden van één week als in drieweekse koersen. Dat hij ook zijn mannetje staat in heuvelachtige klassiekers bewees hij afgelopen weekeinde nog met zijn tweede plaats in de Clasica San Sebastian."

Mollema reed al zijn hele profloopbaan - die in 2008 begon - voor Belkin of de voorlopers Rabobank en Blanco. Zijn beste resultaat in een grote ronde was de vierde plaats in de Vuelta a España van 2011.

In dienst van Belkin won de Groninger onder meer etappes in de Ronde van Spanje en Ronde van Zwitserland.

Lars Boom

Afgelopen week vertrok er in de persoon van Lars Boom al een andere renner bij Belkin.

De Nederlandse equipe neemt eind dit jaar afscheid van de Amerikaanse sponsor. De wielerformatie zal, net als de schaatsploeg BrandLoyalty, een samenwerking aangaan met sponsor Lotto.

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers