Omega Pharma-QuickStep verschijnt met sprinters Mark Cavendish en Tom Boonen aan de start in de Ronde van Spanje.

Zowel de Brit als de Belg staat op de voorlopige deelnemerslijst van de drieweekse koers, die op 23 augustus van start gaat.

In de bergetappes mikt QuickStep op Rigoberto Uran. De Colombiaan eindigde eerder dit jaar als tweede in de Giro d'Italia. Daar moest hij alleen Nairo Quintana voor zich dulden.

Ook in Spanje zal Uran Quintana tegenkomen. Hij geldt samen met Alejandro Valverde, de nummer vier van de Tour de France, als belangrijke troef van Movistar.

Horner

Ook Chris Horner zal van start gaan in Spanje. De 42-jarige Amerikaan viel in april tijdens een trainingsrit en hield daar een geperforeerde long, gebroken ribben en een snee in zijn hoofd aan over. Dat kostte hem de Giro.

Ook in de Tour ging het nog niet geweldig. Hij was in Frankrijk op zoek naar zijn vorm, maar werd in de eerste week ziek.

Grote favoriet in Spanje is Chris Froome, van wie al eerder bekend was dat hij acte de présence zou geven. Namens Belkin zullen in ieder geval Robert Gesink en Laurens ten Dam van start gaan.

Alberto Contador ontbreekt. De Spanjaard van Tinkoff-Saxo moet de Vuelta aan zich voorbij laten gaan omdat hij herstelt van een scheenbeenbreuk. Die liep hij op in de Tour.