Robin van Persie is maandag weer begonnen met trainen. De 30-jarige spits is na een vakantie van drie weken begonnen aan de trainingen bij Manchester United.

"Na een korte vakantie, train ik weer. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Net als jullie hopelijk!", meldt de 91-voudig international op Twitter.

Louis van Gaal heeft zijn assistent Marcel Bout naar Manchester gestuurd om de training te verzorgen voor de spelers die niet aanwezig zijn bij de Amerikaanse tour van United. Naast Van Persie onder meer de Belgische internationals Adnan Januzaj en Marouane Fellaini.

Het is onwaarschijnlijk dat de drie de oefenwedstrijd tegen Valencia op 12 augustus halen. De eerste competitiewedstrijd, vier dagen later, wordt volgens Van Gaal per geval bekeken. "Elk individu is anders."

"Ik moet nog zien hoe Robin terugkomt van zijn vakantie. Als je drie weken rust heb gehad, ben je niet fit genoeg. De eerste competitiewedstrijd is mogelijk, maar ik ga er niet van uit", aldus Van Gaal op de clubwebsite.