Andy Murray gaat ervan uit dat de 34-jarige Française Amélie Mauresmo ook op de lange termijn zijn coach zal blijven.

"We zijn overeengekomen om samen te blijven werken en ik denk dat er van beide kanten de wil is om dit op de lange termijn te laten werken", vertelde Murray op een persconferentie voorafgaand aan het Masterstoernooi van Toronto.

"Ik vind het erg prettig om met haar te werken en ze heeft me erg geholpen. Ze past ook goed bij de rest van mijn team. We hebben een goede start gehad. Nu gaat het erom dat ik resultaten ga behalen."

Begin juni, vlak voor Wimbledon, startte de samenwerking tussen Murray en Mauresmo, de voormalig nummer één van de wereld bij de vrouwen. De Schot zat zonder coach na het vertrek van Ivan Lendl in maart.

De 27-jarige olympisch kampioen kwam vervolgens bij zijn poging om zijn titel te verdedigen bij het Grand Slam-toernooi in Londen niet verder dan de kwartfinales.

Plan

"Op de dag na Wimbledon heb ik gesproken met Amélie en hebben we een plan gemaakt voor het pad richting de US Open. Zij zal daar mijn coach zijn, en het plan is zeker dat we ook daarna nog blijven samenwerken." 

Murray is afgezakt naar de tiende plek op de wereldranglijst. Hij heeft in de eerste ronde van het toernooi om de Rogers Cup een bye en speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen Nick Kyrgios en Santiago Giraldo.