Max Verstappen maakt mogelijk volgend seizoen al zijn debuut in de Formule 1.

Helmut Marko, de baas van het Red Bull Junior-programma, zou een stoeltje bij Toro Rosso hebben gereserveerd voor de 16-jarige Nederlander, zo bericht De Telegraaf.

Toro Rosso is het satellietteam van Red Bull Racing. In het verleden reed onder anderen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel voor deze renstal.

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen, erkent dat er een onderhoud is geweest met Marko, maar wil niet bevestigen dat de optie om te racen voor Toro Rosso is besproken.

"Het is een goede situatie waar we in zitten, maar ook een lastige. Want wat is de juiste beslissing? En hoe vaak komt zo'n trein voorbij?"

Verstappen senior benadrukt dat er nog geen knoop is doorgehakt. "We weten in ieder geval dat Red Bull graag wil, maar we hebben echt nog geen beslissing genomen."

Veel belangstelling

Max Verstappen, die momenteel uitkomt in het Europees kampioenschap Formule 3 en daarin dit jaar al acht races won, zou ook in de belangstelling staan van onder meer Ferrari, Mercedes en Lotus.

Voor Toro Rosso rijden momenteel Jean-Eric Vergne en de pas 20-jarige Daniil Kvyat. Aangezien laatstgenoemde uitstekend presteert, zou de entree van Verstappen ten koste kunnen gaan van Vergne.

Mocht Verstappen debuteren in 2015, dan wordt hij de jongste coureur aller tijden in de Formule 1.