Niklas Moisander legt zichzelf geen deadline op tijdens deze transferperiode. De aanvoerder van Ajax staat nog steeds open voor een nieuw avontuur.

Een eventueel vertrek van Moisander kan net zo goed kort voor het sluiten van de transferwindow eind deze maand plaatsvinden.

"Ik stel mezelf geen deadline en volgens mij staat Ajax er ook zo in", aldus de Fin tegen NU.nl. "En mocht het niet tot een transfer komen, dan blijf ik met heel veel plezier bij Ajax."

De vraag is hoe de club daar tegenaan kijkt, want volgend jaar zomer loopt het contract van Moisander af en kan hij gratis weg. Of bijtekenen een optie is als het deze maand niet tot een transfer komt? "Daar wil ik nu nog niet op antwoorden. Met Ajax is daar nog niet over gesproken. Als ik in september nog hier speel, dan gaan we eens rustig kijken."

De 28-jarige verdediger werd recent nog met Hamburger SV in verband gebracht, maar erkent dat er van concrete belangstelling nu geen sprake is. "Daarom was het ook makkelijk om me deze seizoensvoorbereiding op Ajax te concentreren."

'Slecht gespeeld'

Met die ploeg verloor hij zondag in eigen huis het duel om de Johan Cruijff Schaal van PEC Zwolle. Daar had Moisander flink de pest in. "We hebben heel slecht gespeeld, dus dit deed erg veel pijn. Wij waren te slordig en speelden Zwolle in de kaart. Zij kunnen goed counteren en voerden dat perfect uit. Hun zege was verdiend."

Toch maakt hij zich een week voor de competitiestart tegen Vitesse geen grote zorgen. "We hebben veel jonge spelers. Sommigen wilden zich iets te graag laten zien. Dat kan soms tegen je werken en dat was nu het geval. Een soort overconcentratie, het was een beetje geforceerd."

"Maar eerder in de voorbereiding hebben we wel laten zien wat we kunnen, zoals in de eerste helft tegen Benfica. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er tegen Vitesse direct zullen staan."

Schöne: 'Moeten ons niets laten aanpraten' | Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult