Real Madrid heeft overeenstemming bereikt met Levante over de transfer van de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas naar de Spaanse hoofdstad.

De 27-jarige Navas zal voor zes jaar tekenen bij Real, zo maakt de club zondagavond bekend.

De 'Koninklijke' deelt niet mee hoeveel de nieuwste aanwinst kost, maar de oud-speler van Albacete en Deportivo Saprissa had een gelimiteerde transfersom van 10 miljoen euro in zijn contract staan.

De keeper moet nog wel een medische keuring ondergaan. Als die geen problemen oplevert, zal Navas dinsdag om 13.00 uur worden gepresenteerd in Estadio Santiago Bernabéu.

Casillas

De 57-voudig international, die sinds 2012 voor Levante uitkwam, maakte veel indruk op het WK bij kwartfinalist Costa Rica en mocht zich daardoor in de belangstelling van verschillende Europese topclubs verheugen.

Bij Real zal Navas waarschijnlijk moeten concurreren met Iker Casillas. De eerste doelman van vorig jaar, Diego Lopez, mag vertrekken bij de Spanjaarden.

De winnaar van de Champions League legde eerder deze zomer met James Rodriguez al een andere WK-uitblinker vast. Ook kwam wereldkampioen Toni Kroos naar Madrid.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult